Ves teden smo se pogovarjali o klicu na telefonsko številko 112, Center za obveščanje. Otroci so se naučili, kdaj morajo poklicati 112, kdo se bo javil na tej številki, kaj morajo povedati… Igrali so se igre vlog s klicem 112.

V začetku tedna sta nas, v sklopu projekta Zdravje v vrtcu, obiskali medicinski sestri iz ZD Celje. Otroci so se seznanili s TPO in prvo pomočjo pri poškodbah. Spoznali so aparat za oživljanje AED. Preizkusili so se tudi pri oskrbi ran in poškodb.

Otroci Bele in Rjave skupine so imeli priložnost sodelovati pri opazovanju celotne evakuacije otrok in zaposlenih v vrtcu. Ogledali so si gasilska vozila z opremo in se preizkusili v “špricanju” z vodo.

Konec tedna pa nas je obiskal še reševalec z reševalnim vozilom, g. Primož Slakan. Otroci so si lahko od blizu in znotraj ogledali reševalno vozilo in opremo. Izvedeli so, kdo se lahko pelje z reševalnim vozilo, kako oskrbeti poškodovanega, ga namestiti na nosila in dati v rešilca, kdaj lahko ima reševalno vozilo prižgane luči in sireno… Hvala g. Slakanu za tako bogato izkušnjo.