Osrednja tema letošnjega Tedna otroka je bila SKUPAJ SE IMAMO DOBRO, saj  tema poudarja medsebojno druženje in veliko ritma. Veliko pozornosti smo namenjali medsebojnim odnosom, prijateljstvu, sodelovanju in zaupanju. Za otroke smo pripravljali različne dejavnosti, kjer so imeli ogromno možnosti za vzpostavljanje, vzdrževanje in uživanje v prijateljskih odnosih z enim ali več otroki. Otroci so se skupaj igrali, se družili, rajali ter skupaj odhajali na daljše sprehode, kjer smo se spoznavali in navezovali prijateljske stike.

V začetku meseca so se nam pridružili tudi najmlajši prijatelji v Rdeči skupini, ki se že navajajo na nove obraze in seveda na novo okolje. Postajajo pa že pravi junaki, saj že vsi počivajo v vrtcu.

Na koncu tedna smo vsi skupaj ugotovili, da se imamo dobro in lepo, če smo skupaj, kjer se igramo, se družimo, pojemo, plešemo in seveda rajamo. Prijatelji skupaj počnejo ogromno stvari. Večkrat pa je potrebna tudi pozitivna spodbuda odraslega, saj imajo posamezniki še vedno težave pri vzpostavljanju odnosov oz. pri razvijanju le-teh.

Kaj vse počno prijatelji, pa si poglejte v galeriji!

Zapisala Marjana Šet, koordinatorka Tedna otroka

Dostopnost