Lepo, sončno vreme nas je spremljalo, ko smo se sprehodili skozi center Dobrne, si ogledali ključavnice prijateljstva ter nadaljevali pot po novem naselju do graščine Dobrnica (nekdaj Gutenek v Zavrhu). Vodnica Irena nas je seznanila, da je bila tukaj najstarejša pivovarna v Sloveniji. Potem smo pot nadaljevali proti Hudičevemu grabnu in se ustavili v jami Ledenici. V njej smo opazili planinskega pupka, še posebej pa je lepo zazvenela Kekčeva pesem, ki smo jo skupaj zapeli. Po strmi Anini poti smo sledili markacijam, ki so nas popeljale vse do turistične kmetije Marovšek.

Gostitelji so nas prijazno postregli s toplim zeliščnim čajem, ki se nam je zelo prilegel ob sendviču iz nahrbtnika. Sledil je »planinski krst« za vse mlade cici planince, prav tako pa so se ga razveselili tudi starejši bratci in sestrice. Pohodniki so v spomin prejeli leseni medaljonček na skupno druženje.

Ob vrnitvi, smo si nadeli odsevne brezrokavnike, si prižgali svetilke in se vrnili po krožni poti mimo cerkve sv. Miklavža na Dobrno.

Prijetno utrujeni in polni lepih vtisov smo uspešno izpeljali 1. planinski izlet.

Hvala vodnici Ireni, družini Brecl za gostoljubje in vsem staršem za sodelovanje.

 

Zapisala Marjana Šet, mentorica planinskega krožka

Dostopnost