Otroci so bili veseli dejavnosti, ki so potekale v mesecu oktobru (teden otroka – pravljično dopoldne, likovni dan, gozdni dan, športno dopoldne) in Erasmus dnevi (nabiranje pravega kostanja, zdrava malica, kostanjev namaz, izdelava slikopisa – Pohod s pobiranjem smeti). V oktobru so so otroci večkrat igrali z naravnim materialom, ki smo ga prinesli iz gozda (storži, veje, kamenčki, želod, …). To so prirejali, grupirali in izdelovali na likovnem področju.

Tudi na  urah pravljic v knjižnici otrociz  veseljem sodelujejo in potem si tudi izposojajo slikanice, jih vrnejo na mesto kjer so si jih izposodili. Ure pravljic imamo vsakih štirinajst dni. Imeli smo že tri ure pravljic, sedaj pa v skupini poslušamo sodobne pravljice. V jutranjem krogu se večkrat igramo igre zaupanja in različne socialne igre. Naučili smo se nove pesmice, otroci pa radi tudi prisluhnejo otroškim pesmicam in pravljicam.

Opremili bomo tudi pano v avli in kaširamo zemeljsko poloblo, saj se dnevno pogovarjamo o skrbi za ohranitev zdrave okolice in s tem naše Zemlje.