Svetovnega dan športa obeležujemo 31. maja. Njegov namen je opomniti na dobre stvari, ki jih lahko pridobimo z gibanjem, bodisi v naravi, telovadnici, vodi, igriščih ali v udobju svojega doma.

V Vrtcu Dobrna smo tako izvedli različne športne dejavnosti v okviru športno-gibalnega programa Mali sonček. Glede na starost otrok smo pripravili in izvedli različne dejavnosti – kotalili smo žoge, si jih podajali, brcali, se odpravili na trim stezo in tam telovadili, v Zdraviliškem parku smo povezovali gibanje in ritem ter spoznali športno opremo in pripomočke za igranje nogometa in se preizkusili v igranju ekipnega športa. Najmlajši otroci pa so izvajali naravne oblike gibanja in se spretno premagovali poligon.

V vrtcu skozi celo šolsko leto izvajamo različne gibalne dejavnosti, saj se zavedamo kako pomembna je telesna aktivnost za zdravje in razvoj otrok ter za njihovo in naše dobro počutje.

Šport je ena izmed stvari, ki nima škodljivih posledic! Zato migajmo, se zabavajmo in ne pozabimo »zdrav duh v zdravem telesu«.