Gibanje je zabavno in prinaša obilo izzivov in veselja vsem otrokom. Tako smo mesec maj popestrili z različnimi gibalnimi vsebinami in se odpravili večkrat na travnik.

Na travniku so otroci nabirali predvsem cvetove različnih rastlin. Razen regrata niso poznali nobene travniške rastline. Z otroki smo listali po knjigah in iskali ustrezno ilustracijo o najdenih rastlinah ter večino tudi našli.

Z naravnim okoljem smo še naprej vsak dan aktivno povezani, ta povezanost pa otrokom predstavlja vir raziskovanja za nove izkušnje in spoznanja.

Imeli smo jutranje razgibavanje, vadbene ure, gibalne odmore in gibalne minute. Naučili smo se nove gibalne – ustvarjalne igre, vplivali z vajami predvsem na ravnotežje in orientacijo v prostoru. Naredili smo si loparje, s katerimi so otroci odbijali balone, se vozili skiroji, aktivno sodelovali pri orientacijskem pohodu, hodili s hoduljami ter izvedli vse dejavnosti za program Mali sonček. Bili smo tudi na daljšem pohodu na Vinsko Gorico.

Vsakodnevni vadbeni programi so zabavni in pisani na kožo otrokom.  Otroci ob gibanju začutijo timski duh in zdravo tekmovalnost, prijateljstvo in sodelovanje.

Zaključili smo tudi z Malčkom Bralčkom in si ogledali virtualno predstavo Na potep z Jakom.

Otroci  potrebujejo gibanje saj je to osnovna potreba otrok.

no images were found

Dostopnost