V decembru smo pri obogatitveni dejavnosti SPRETNI PRSTKI izdelali VTAVKE iz odpadnega materiala. Pri otrocih so zelo priljubljene in radi se igrajo z njimi. Pri vrtenju vrtavke si otroci razvijajo fino motoriko prstov. Lahko poskusijo tako z desno kot z levo roko. Uporabili smo tudi papirnate tulce za izdelavo škratovih hišic. Iz naravnega materiala – storžev, pa so nastali gozdni škrati. Storže smo pobarvali z belo barvo, za kapice pa smo uporabili ostanke blaga, ki smo ga predhodno poslikali.

Zadišalo je tudi po prazničnem pecivu, saj smo pri obogatitveni dejavnosti MALI KUHAR pripravili kar dva. Ena skupina otrok je pripravila čokoladne kroglice, druga pa božični kruh. Še prej smo izdelali slikovni recept, nato pripravili, poimenovali in opisali vse sestavine. Otroci so vseskozi aktivno sodelovali.

S pecivom smo se sladkali naslednji dan na popoldanskem srečanju s starši in otroki. Zraven se je prilegel tudi praznični čaj. Pred tem pa so se otroci in starši igrali še družabne igre. Imeli smo se lepo…

Utrinke si poglejte v galeriji…

Urška in Katja

Dostopnost